Οι μαθητές της Ε΄ πιο κοντά στο βιβλίο!

Με αφορμή την ενότητα του μαθήματος της Γλώσσας «Βιβλία – Βιβλιοθήκες», οι μαθητές της Ε΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν, συνοδεία των δασκάλων τους, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λαμίας και έμαθαν πληροφορίες για τον τρόπο οργάνωσής της και τους κανόνες που ισχύουν για τους επισκέπτες.

Επιπλέον, μέσα από το ιδιαίτερα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επαγγέλματα γύρω από τα βιβλία και τις Βιβλιοθήκες» είχαν την ευκαιρία να μάθουν πληροφορίες σχετικές με την εξέλιξη της γραφής και της ανατύπωσης ενός βιβλίου στην πορεία των χρόνων αλλά και να «ανακαλύψουν» όλους εκείνους που βρίσκονται πίσω από κάθε βιβλίο.

Επιστρέφοντας στο σχολείο, οι μαθητές έγιναν οι ίδιοι συγγραφείς, αφού έγραψαν και εικονογράφησαν το δικό τους «μικρό βιβλίο», στηριζόμενοι στις οδηγίες της δράσης Petits livres. Η συγκεκριμένη δράση, η οποία στηρίζεται στις παιδαγωγικές αρχές του Φρενέ και απέσπασε το 2007 βραβείο εκπαιδευτικής καινοτομίας, στοχεύει στην ελεύθερη έκφραση των μαθητών, στην ενίσχυση της συνεργασίας και του κινήτρου για μάθηση καθώς και στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης.

Website is Protected By Using The WP Site Protector Free Plugin From ExattoSoft.com