4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Σήμερα, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, οι μαθητές/τριες του τμήματος Δ2 με την εκπαιδευτικό του τμήματός τους, Χατζέλα Ηλέκτρα – Ευαγγελία, ασχολήθηκαν με το ποίημα του Ιωάννη Πολέμη, «Τα ζώα».

Βάσει του ποιήματος αυτού, συζήτησαν για τα συναισθήματα των ζώων, για την προστασία των ζώων, για την ευθύνη όλων απέναντι στα ζώα, για το πώς μπορεί κάποιος να τους παρέχει φροντίδα και για το πώς μπορεί κανείς να βοηθήσει ένα εγκαταλελειμμένο ζώο.

Επίσης, έγινε αναφορά στο επάγγελμα των πυροσβεστών και πώς αυτοί σώζουν εγκλωβισμένα ζωάκια ή απομακρύνουν με ασφάλεια ζωάκια από τις φωτιές και τους  προσφέρουν νερό. Μάλιστα, τα παιδιά ανέφεραν από την καθημερινότητά τους και δικά τους παραδείγματα με ζώα που έχουν βρει στο δρόμο και τα οποία έχουν φροντίσει.

Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες χρωμάτισαν με μαρκαδόρους και ξυλομπογιές εικόνες ζώων και με τις εικόνες αυτές και τους στίχους από το ποίημα του Ιωάννη Πολέμη δημιούργησαν ένα κολάζ σε χαρτόνι, το οποίο έπειτα τοποθετήθηκε στον τοίχο της τάξης, για να θυμούνται όλοι/ες την ημέρα αυτή και τη σημασία της αγάπης, της φροντίδας και της προστασίας των ζώων.

Σχολιάστε

ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να γράψετε το σχόλιό σας θα πρέπει να συμπληρώσετε σωστά την πρόσθεση... :-)

What is 14 + 12 ?
Please leave these two fields as-is:
Website is Protected By Using The WP Site Protector Free Plugin From ExattoSoft.com