Δράση Ομίλου Αγωγής Υγείας-  Επίσκεψη Φαρμακοποιού

Στον Όμιλο Αγωγής Υγείας, την Παρασκευή 15/3/2024, καλέσαμε και μας επισκέφθηκε μία Φαρμακοποιός, η οποία μοιράστηκε την γνώση της για τον κόσμο των φαρμάκων με τους μαθητές της Α’ και Β’ Δημοτικού. Με ένα φιλικό χαμόγελο, άνοιξε την παρουσίασή της με την ερώτηση “Ποιος από εσάς έχει πάει ποτέ σε φαρμακείο;”.

Εξήγησε με παραδείγματα και εικόνες τη σημασία του φαρμακοποιού- για το τι είναι υπεύθυνος, τα καθήκοντα και τις ευθύνες που έχει, την ετοιμασία και παρασκευή των φαρμάκων και πώς βοηθά στη διατήρηση της υγείας. Παρουσίασε τη σημασία της ασφάλειας και της σωστής χρήσης των φαρμάκων.

Με ζωντανή προσέγγιση, επιτρέποντας στα παιδιά να θέτουν ερωτήσεις, δημιούργησε ένα περιβάλλον που ενίσχυσε το ενδιαφέρον των μαθητών για τη φαρμακευτική επιστήμη. Ενθάρρυνε τους μικρούς ακροατές να κατανοήσουν πώς τα φάρμακα συμβάλλουν στην πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών, δίνοντας έτσι ένα πολύτιμο δώρο γνώσης και ευαισθησίας για την υγεία τους.

Έγινε κατανοητό στους μαθητές ότι ένας φαρμακοποιός είναι ένας επιστήμονας και δεν είναι ένας απλός πωλητής προϊόντων.

Τέλος δόθηκε ένα μικρό και συναρπαστικό δωράκι που λάτρεψε κάθε μαθητής/τρια – «ΑΣΤΕΡΑΚΙ» : περιοδικό από το φαρμακείο με παιχνίδια, διαγωνισμούς, ιστορίες, καρτούν, 1 αφίσα και συμβουλές υγείας.

Website is Protected By Using The WP Site Protector Free Plugin From ExattoSoft.com