Ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας

Οι Μαθητές Και Οι Μαθήτριες Του Α1 Τμήματος Του Σχολείου Με Αφορμή Την Παγκόσμια Ημέρα Κατά Του Σχολικού Εκφοβισμού (06/03) Διάβασαν Το Βιβλίο «Η Μέρα Που Έγινα Κι Εγώ Λύκος» (Εκδόσεις Δεσύλλας)

Υπάρχουν Λύκοι Ανάμεσά Μας; Μας Αφήνουν Σημάδια; Είναι Ωραίο Να Γίνεσαι Ο Κακός Ο Λύκος; Η Κουβέντα Ξεκίνησε Με Τα Παραπάνω Ερωτήματα Και Κατέληξε Στη Σημασία Του Να Ζητάς Βοήθεια, Αλλά Και Να Προσφέρεις Βοήθεια Σε Άλλα Θύματα Και Κυρίως …

Πώς Να Μη Γίνεσαι Κι Εσύ Μέρος Της Αλυσίδας Των Κακών Λύκων. Αφού διαβάστηκε το βιβλίο, παίξαμε το παιχνίδι του ΛΥΚΟΥ και του ΓΛΥΚΟΥ, του λύκου δηλαδή που λέει μόνο γλυκές κουβέντες.

Ανάλογα με το πρόσωπο που έπαιρνε κάθε παιδί, εκφραζόταν και διαφορετικά. Είτε άφηνε στο χέρι μια κόκκινη γρατσουνιά, συμβολική για τη γρατσουνιά που δημιουργείται στην καρδιά με τις άσχημες κουβέντες ή μια κόκκινη καρδιά, όταν μιλούσε ο Γλύκος. Κάθε φορά που ακουγόταν κάτι άσχημο, τα παιδιά γελούσαν.

Ακριβώς όπως λειτουργεί και ο σχολικός εκφοβισμός. Ένα παιδί που στοχοποιεί κάποιον, για να γελάσει εκείνος και η παρέα του. Οι καρδιές, όμως είχαν την τιμητική τους και γέμισαν όλα τα χέρια! Μόνο ο ΓΛΥΚΟΣ έχει θέση στην καρδιά μας!

A1_stop_bullying

Σχολικός εκφοβισμός (4)
Σχολικός εκφοβισμός (2)
Σχολικός εκφοβισμός (3)
Σχολικός εκφοβισμός (1)
Σχολικός εκφοβισμός (5)
Σχολικός εκφοβισμός (4) Σχολικός εκφοβισμός (2) Σχολικός εκφοβισμός (3) Σχολικός εκφοβισμός (1) Σχολικός εκφοβισμός (5)
Website is Protected By Using The WP Site Protector Free Plugin From ExattoSoft.com