“Μια βίδα αλλιώτικη”, ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Παναγιώτας Ζέλου «Μια βίδα αλλιώτικη» των εκδόσεων Άπαρσις. Η συγγραφέας ήταν καλεσμένη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 16ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Λαμίας και των Ομίλων Φιλαναγνωσίας  και Μουσικής του σχολείου. Το βιβλίο της είναι ένα παραμύθι γραμμένο σε στιχάκια με ομοιοκαταληξίες και διαπραγματεύεται την διαφορετικότητα και το bullying.

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η κ. Σταυρούλα Μπότη που είναι υπεύθυνη και του Ομίλου Μουσικής του Σχολείου, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε και ο διευθυντής του 16ου Πειραματικού σχολείου κ. Επαμεινώνδας Βεργιόγλου. Για το βιβλίο και τη συγγραφέα μίλησαν, η κ. Σκαρλάτου Μαρία, Ψυχολόγος και συγγραφέας και η κ. Γκόγια Εύη, προϊσταμένη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λαμίας.

Η συγγραφέας άνοιξε την βραδιά με ένα τρόπο ιδιαίτερο, καλωσορίζοντας μικρούς και μεγάλους υποδυόμενη την ηρωίδα του βιβλίου της. Με θεατρικό δρώμενο οι μαθητές του 16ου Πειραματικού Σχολείου Λαμίας που συμμετέχουν στον Όμιλο Φιλαναγνωσίας παρουσίασαν μέρος του βιβλίου σε μια δική τους διασκευή ΄την οποία δούλεψαν με τις υπέυθυνες εκπιαδευτικούς του Ομίλου κυρία Στέλλα Κουνούκλα και κυρία Γιούλη Κρανιώτη.
 
Στη συνέχεια η ομάδα των αθλητριών των Special Olympics Hellas και του αθλητικού πολιτιστικού ομίλου “Εν Κινήσει” , υπό την καθοδήγηση της κας. Νατάσσα Λάππα παρουσίασε τη χορογραφία του τραγουδιού «Σκέψου διαφορετικά» που εμπνεύστηκε από το βιβλίο και έγραψε στίχους και μουσική η κ. Σταυρούλα Μπότη. (πηγή Mag24)
 
 
 
 

Μια βίδα αλλιώτικη

βιδα-βιβλιο-3
βιδα-βιβλιο-6
βιδα-βιβλιο-1
βιδα-βιβλιο-2
βιδα-βιβλιο-4
βιδα-βιβλιο-5
βιδα-βιβλιο-8
βιδα-βιβλιο-20
βιδα-βιβλιο-23
βιδα-βιβλιο-7
βιδα-βιβλιο-10
βιδα-βιβλιο-25
βιδα-βιβλιο-37
βιδα-βιβλιο-27
βιδα-βιβλιο-28
βιδα-βιβλιο-36
βιδα-βιβλιο-54
βιδα-βιβλιο-58
βιδα-βιβλιο-71
βιδα-βιβλιο-68
βιδα-βιβλιο-62
βιδα-βιβλιο-77
βιδα-βιβλιο-72
βιδα-βιβλιο-3 βιδα-βιβλιο-6 βιδα-βιβλιο-1 βιδα-βιβλιο-2 βιδα-βιβλιο-4 βιδα-βιβλιο-5 βιδα-βιβλιο-8 βιδα-βιβλιο-20 βιδα-βιβλιο-23 βιδα-βιβλιο-7 βιδα-βιβλιο-10 βιδα-βιβλιο-25 βιδα-βιβλιο-37 βιδα-βιβλιο-27 βιδα-βιβλιο-28 βιδα-βιβλιο-36 βιδα-βιβλιο-54 βιδα-βιβλιο-58 βιδα-βιβλιο-71 βιδα-βιβλιο-68 βιδα-βιβλιο-62 βιδα-βιβλιο-77 βιδα-βιβλιο-72
Website is Protected By Using The WP Site Protector Free Plugin From ExattoSoft.com